donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Kleine ondernemers in Kwintigebied getraind

lees ook ...

Ministerie van EZ investeert in personeelsontwikkeling met k...

Een deel van het personeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft de kans gekregen om een kosteloze masterclass bij te wonen. Deze leerzame se...

De Kwintidorpen Kaaimanston en Witagron zijn vanaf 2022 betrokken bij het ‘Kwinti Capaciteitsversterkingsproject door middel van Toerisme’. Het Bureau Gemeenschapsprojecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning, het commissariaat Boven-Coppename en de Stichting Matu Fuuta onder voorzitterschap van Shaquille Van Throo werken samen bij de uitvoering van dit project. De 16 trainees werden ook getraind samenwerken

Het project is op gang gebracht door het commissariaat Boven-Coppename en ter financiering ingediend bij het BGP door districtscommissaris Erwin Linga. De stichting is erbij gehaald om de zaak te coördineren. Consultancy JECC, met advies over simpele en duurzame productontwikkeling heeft een bijdrage geleverd aan dit project.

Het project dat vorig jaar november van start is gegaan zal in de tweede week van november 2023 worden afgesloten met een verkoopdag. De gemeenschappen zijn getraind in toerisme, marketing en productie. Tijdens deze verkoopdag zal men kennis maken met het resultaat van het project. Kwak, cassavebrood, die al bekend zijn in het gebied, en andere producten zullen ten verkoop worden aangeboden. Touroperators zullen onder andere hun diensten aanbieden. De voorzitter vindt dat er nu al van een succes gesproken mag worden, omdat de ondernemers duidelijk zijn versterkt.

“Het project houdt in dat we de mensen van het Kwintigebied dusdanig gaan versterken, dat zij ook extra inkomsten hebben in de toerismesector”, zegt Van Throo. Visvangst en groenteteelt mogen ook genoemd worden.

Het project is geïnitieerd door het commissariaat Boven-Coppename en ter financiering door districtscommissaris Erwin Linga ingediend bij het BGP. Linga heeft de stichting benaderd om het project in goede banen te leiden. Het is de bedoeling dat het project gecontinueerd wordt na vertrek van de trainers.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKleine ondernemers in Kwintigebied getraind