zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
3
(2)

Kleine commissie voor formulering Grondenrechten

lees ook ...

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale inte...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen...

Binnenkort moet er een kleine commissie worden ingesteld die de uiteindelijke nota van wijziging voor de wet Collectieve rechten inheemse en tribale volken moet zien te formuleren. De nota moet zo snel mogelijk worden ingediend. In deze regeertermijn wil men reeds een aanvang maken met erkenning van de tribale grondenrechten.

Senior juridisch adviseur, op het kabinet van de president Patricia Meulenhof, heeft woensdag jongstleden tijdens de regeringsvergadering een presentatie verzorgd over het wetsvoorstel. Zij benadrukte de knelpunten waarmee men te maken heeft tijdens de voorbereiding van deze wet.

Ramdin zegt dat deze zeer kritische aantekeningen volle aandacht van de regering vereisen. De leiding van het land wil zoveel mogelijk burgers informeren, zodat velen zich achter de regering kunnen scharen.

Suriname is reeds drie keer veroordeeld in verband met de grondenrechten. Het gaat hier nadrukkelijk om de rechten van marrons en inheemsen. Meerdere discussies zijn al gevoerd hierover in het parlement.

De presentatie van Meulenhof, voorzitter van de presidentiële commissie voor de conceptwet Collectieve rechten inheemse en tribale volken en oud-directeur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling, moet resulteren in een geamendeerd voorstel.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKleine commissie voor formulering Grondenrechten