dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
1
(1)

Klantgerichtheidstraining voor personeel CBB

lees ook ...

Suriname-Curaçao-Nederland toerisme potentie

Je ziet de rode draad, olie en gas zoals gevonden wordt voor de Surinaamse kust trekt hoog bezoek van onze voormalige koninkrijks partners. Eerst premier Rutte die geïnteresseerd is in olie exploratie...

Om de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) te verbeteren wordt het personeel getraind in klantgerichtheid. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op 25 januari het officiële startsein gegeven voor deze training, die onderdeel is van het transformatieproces.

De bewindsman vindt dat de afnemers van CBB-diensten en producten beter op maat moeten worden bediend. “Er moet veel veranderen bij CBB, maar natuurlijk kan dat niet binnen één dag.” De huidige Covid-pandemie heeft er ook voor gezorgd dat de geplande transformatie van CBB naar een meer klantgerichte organisatie enigszins achter op schema is geraakt. “Maar we komen wel zeker daar, waar we moeten zijn, zolang je in beweging blijft kom je vooruit,” zei Somohardjo.

CBB-directeur Anastacia Kanapé-Poki onderstreept dat haar beleidsgebied een van de grootste dienstverlenende organisaties binnen de overheid is en dat het ministerie zich hiervan bewust is.

“Daarom heeft het ministerie ervoor gekozen om te investeren in de medewerkers.” De training is bedoeld voor alle loketambtenaren, omdat ze de eerste linie zijn die contact hebben met het groter publiek. De overige districten komen daarna aan de beurt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKlantgerichtheidstraining voor personeel CBB