zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Klantenservice pilot project premiesubsidie in Nickerie

lees ook ...

Surinam Airways zet in op groei met uitbreiding naar Miami

Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zet koers naar nieuwe bestemmingen, niet alleen om de reislustige gemeenschap van dienst te zijn, maar vooral om zich te bevrijden uit een uitdagende financiële...

In het district Nickerie werd op 29 juli jongstleden het SoZaVo Basiszorg klantenservice project gelanceerd door minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo. Onder de aanwezigen waren de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, DNA- Leden Harriette Ramdien, Stephen Madsaleh en het Hoofd van Stichting Staatsziekenfonds Nickerie, Soerinder Badal.

President Chandrikapersad Santokhi was in juni in het district Nickerie, om de verschillende noodkreten over de premiesubsidie aan te horen. Er zijn toen oplossingsmodellen bedacht die werden goedgekeurd in de regeringsvergadering. Er is besloten is dat er landelijk een SoZaVo Basiszorg klantenservice helpdesk wordt ingesteld voor premie subsidie.

De bijzondere doelgroepen die voor de klantenservice helpdesk premiesubsidie in aanmerking komen zijn: de 0 – 16-jarigen, de 60-plussers, mensen met een beperking, zwangere vrouwen, studenten, mensen met een chronische ziekte (arbeidsongeschikt) en binnenlandbewoners. Dit is een pilot project dat in Nickerie begint.

Minister Ramsaran gaf aan dat het toekennen van premiesubsidie ook onderdeel is van het pakket aan maatregelen die het sociaal vangnet vormen. Het ministerie van SoZaVo weet  dat bereikbaarheid en toegankelijkheid tot het ontvangen van premiesubsidie binnen deze moeilijke tijd zeer belangrijk is, vooral voor de bijzondere gevallen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKlantenservice pilot project premiesubsidie in Nickerie