maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Klaaskreek rondt met succes brood- en bankettraining af

lees ook ...

Nieuwe koolwaterstoffenvondst door Petronas in Surinaams zee...

Petronas Suriname E&P (Petronas) heeft een belangrijke koolwaterstoffenvondst gedaan met de Fusaea-1 exploratieput in Blok 52 in het Surinaams zeegebied. De Fusaea-1 put, die succesvol werd geboor...

Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) heeft in samenwerking met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme een vruchtbare basistraining brood en banket voltooid. Deze vond plaats van 5 tot 7 april aan het Benastrand van Klaaskreek en markeert een significante vooruitgang in de lokale culinaire industrie.

Onder de deskundige leiding van Mw. N. Blank van SHTTC, hebben de bewoners van Klaaskreek gedurende drie dagen intensieve training ontvangen. De training bestreek een uitgebreid spectrum aan baktechnieken en recepturen, van authentiek Surinaamse broden tot complexe banketproducten, met als doel de vaardigheden van de deelnemers te verbeteren.

De cursus omvatte zowel theorie als praktijk, waarbij een diepgaand inzicht in de bakwetenschap werd gecombineerd met directe ervaring in de keukenpraktijk. De focus lag niet alleen op het verbeteren van technische vaardigheden, maar ook op het stimuleren van duurzaamheid en innovatie binnen de sector, benadrukt door Mw. N. Kranenburg, directeur van SHTTC.

Een innovatief aspect van de training was de nadruk op het toeristvriendelijk maken van producten door het gebruik van lokale ingrediënten en het tegengaan van voedselverspilling. Dit benadrukt de inzet van Klaaskreek voor duurzaamheid en de wens om een unieke culinaire identiteit te ontwikkelen.

De afronding van deze training werd bekroond met de uitreiking van certificaten aan alle 16 deelnemers, wat hun vakbekwaamheid officieel erkent. Deze certificering biedt hen niet alleen erkenning maar opent ook deuren naar nieuwe kansen binnen de bakkerij- en banketindustrie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKlaaskreek rondt met succes brood- en bankettraining af