donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Kiwanis voert Art & paint project uit met pupillen Santo Boma

lees ook ...

Maandelijkse brandstofsubsidie regering bedraagt SRD 400 mil...

Iedere maand subsidieert de regering ruim SRD 400 miljoen aan brandstof ten behoeve van de samenleving. Deze subsidie drukt zwaar op het budget van de staat, zei president Chandrikapersad Santokhi, ma...

Op 27 mei 2022 is er op initiatief van de Commissie Youth Services van de Kiwanis Club Paramaribo Central, een Art & Paint-project uitgevoerd met de pupillen van het Jeugd Correctie Centrum (JCC) te Santo Boma. Het thema van het project is ‘Hoop’. De commissievoorzitter Arlette Venloo wil hiermee de jonge delinquenten in de leeftijd van 12 tot 22 jaar, meer hoop geven.

Onder begeleiding van kunstschilder Fabian de Randamie konden de pupillen hun gevoelens en ervaringen middels penseel en verf op canvas zetten. Van de hand van deze jeugdigen zijn creatieve kunstwerken tot stand gekomen. Vier van de meest indrukwekkende werken zullen worden verkozen tot de beste schilderijen. Twee hiervan zullen worden aangeboden aan de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi en twee aan president Chandrikapersad Santokhi.

Wendell Pinas, penitentiaire onderdirecteur JCC, juicht het initiatief van de organisatie toe en spreekt de hoop uit dat met dit project de ontspoorde jongeren op het rechte pad worden gehouden. Ook de president van de service club, Kitty Derby, draagt het project een warm hart toe en geeft aan dat de club in de toekomst meerdere van dit soort projecten zal uitvoeren.

Kiwanis Club Paramaribo Central zet zich in voor het kind. Door elk jaar fundraisingsactiviteiten te organiseren is de club in staat om in de behoeften van kinderen te voorzien. Hiervoor toonden de 30 pupillen via diverse liederen hun erkentelijkheid aan de organisatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKiwanis voert Art & paint project uit met pupillen Santo Boma