dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Kiwanis Club start ‘Dedication’-project voor muzikale resocialisatie jongeren JCC

lees ook ...

Wegomlegging in verband met oefening Erewacht

In verband met de presentatie van de jaarbegroting, waarbij er een erewacht gevormd wordt, maakt het Korps Politie Suriname (KPS) bekend, dat er op woensdag 27 en vrijdag 29 september 2023, vooroefeni...

In samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie is Kiwanis Club Paramaribo Central gestart met een resocialisatieproject voor de jongeren van het Jeugd Correctie Centrum (JCC). Het project genaamd ‘Dedication’ is op vrijdag 14 juli officieel van start gegaan, waarbij de jongeren de kans krijgen om hun muzikale talenten te ontwikkelen.

Verschillende Surinaamse artiesten, waaronder Jah Hands Baas en Enver Panka, ondersteunen dit initiatief van de serviceclub. Fabian Sijmor, de oprichter van promotiebedrijf Promarman.com, dat songs, nieuwe artiesten en kleine ondernemers in de muziekwereld promoot en begeleidt, heeft de jongeren met inspirerende woorden toegesproken.

De voorzitter van de Commissie Youth Services van Kiwanis Club Paramaribo Central, Rugia Bergraaf, heeft als doel om jeugdige delinquenten meer hoop te geven en hen via motivatie-activiteiten te helpen verandering te brengen in hun situatie. De jongeren hebben hun gevoelens en verlangens omgezet in korte songteksten, die zij op zelfgemaakte beats of een backing track hebben vertolkt, zoals rap of andere muziekstijlen.

Zowel Patrick Campagne, directeur Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en Politie, als waarnemend JCC-hoofd Daniëlle Beeldsnijder, steunen het initiatief van de organisatie. Ze hopen dat dit project de ontspoorde jongeren op het rechte pad zal houden en dat muziek hen zal helpen in hun resocialisatie.

Kitty Derby, president van Kiwanis Club Paramaribo Central, toont een warme betrokkenheid bij het project. Ze verklaart dat de club van plan is meerdere vergelijkbare projecten uit te voeren. Derby roept de gemeenschap op om de organisatie te steunen in haar doelstelling om “Serving the children of the world” te realiseren door deel te nemen aan de jaarlijkse fundraisingsactiviteiten van Kiwanis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKiwanis Club start 'Dedication'-project voor muzikale resocialisatie jongeren JCC