donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Kippenverkoop Pertjajah Luhur doorslaand succes

lees ook ...

Kinderen Tepu mogen niet alleen naar rivier vanwege fataal i...

Kinderen van het Trio-dorp Pelelu Tepu in het zuiden van Suriname mogen alleen onder toezicht van hun ouder(s) in de rivier zwemmen. De maatregel is genomen als gevolg van een dramatisch incident op 2...

De politieke partij Pertjajah Luhur had op zaterdag 18 augustus een speciale actie op hun multifunctioneel terrein aan de Mangrovestraat. De partij verkocht op die dag zelfgekweekte verse kippen. Ze liepen rond in een ren midden op het terrein en kakelden, kukelden en pikten rondom zich van het voer dat het een lieve lust was.

Het was even terug in de tijd. Je kon met levende kippen naar huis gaan. Maar de mogelijkheid was er ook om de kippen te laten slachten en plukken. Gratis! En dat gebeurde efficiënt en snel. Er was een rij waarin je je mocht voegen. Wanneer je aan de beurt kwam, kreeg je een (rijst)zak en een jongeman in de ren pakte het aantal kippen dat je wilde. (Het maximum was 3), deed het in de zak en dan mocht je naar de slachterij.

De kippen oogden wat klein, maar bij nader inzien hadden ze hele grote en stevige poten wat duidt op goede groei en ze hadden weinig veren en dus ‘body’. En geloof het of niet, de kippetjes wogen wel anderhalve kilo. In een mooie ruime frisse ren aten ze constant.

Voor die eerste gelegenheid was de prijs van de kip teruggebracht naar SRD 45 per kilo. Voor SRD 70 ging je met een kakelverse kip naar huis! Toen de rij wat was uitgedund waren er misschien nog vijftig kippen over. De verkoop was een doorslaand succes. Het was een leuke en een goede actie van Pertjajah Luhur. En een mooie ervaring.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKippenverkoop Pertjajah Luhur doorslaand succes