dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
0
(0)

Kindertjes van ‘ondernemersschool’ bezoeken LVV

lees ook ...

Opo Yari Parbo Night

De registratie voor de Parbo Opo Yari Prisiri liep storm en moest worden stopgezet. Meer dan achtduizend mensen registreerden zich via de QR-code die op social media werd gedeeld. Op zaterdag jongstle...

Kinderen van de school ‘Ondernemertjes CCS’, gevestigd aan de Henck Arronstraat 112, brachten gisteren een bezoek aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De kinderen vanaf 2,5 jaar krijgen er de gelegenheid om te experimenteren waardoor hun ondernemingsdrang gestimuleerd wordt.

Vandaag hadden 45 kindertjes samen met zes begeleiders een educatieve dag met als thema ‘planten’. De ondernemertjes zijn naar vier verschillende plantenkassen op het terrein van LVV rondgebracht, waar zij konden meehelpen met planten en bekijken van de beplanting.

De landbouw voorlichters hebben de kinderen tips kunnen meegeven hoe te planten. Zowel de kinderen als de begeleiders hebben mogen meekijken hoe de procedure verloopt van een zaad die zich ontwikkelt tot een plant.

De ondernemertjes zijn ook geweest naar de hydroponische plantenkas. Het proces van planten die in water groeien met voedingsstoffen was nieuw voor hun. De school kreeg een citrusplant mee en de kindertjes mochten elk een soepgroente plant naar huis brengen om thuis te planten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKindertjes van 'ondernemersschool' bezoeken LVV