dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderombudsinstituut Suriname moet dit jaar een feit zijn

lees ook ...

Dit jaar nog moet het Kinderombudsinstituut Suriname (KOS) een feit zijn. De voorbereidingen om te komen tot wetgeving voor het instellen van het KOS zijn in volle gang. Malinie Kaersenhout, is voorzitter van de presidentiële werkgroep die belast is met de instelling van het KOS. In het kader van de installatie wordt de laatste hand gelegd aan het formuleren van de nodige wetgeving.

Organisaties belast met jongerenwerk zijn vrijdag tijdens een workshop in de gelegenheid gesteld hun gedachten hierover te laten gaan. President Chandrikapersad Santokhi heeft bij de start van de workshop de nadruk gelegd op het belang van wetgeving voor de waarborging van kinderrechten en beleid op dit stuk. Hij wees erop dat het hoogtijd is om mechanismen tot stand te brengen, zodat jongeren inbreng kunnen hebben in het beleid.

Santokhi vindt het noodzakelijk dat de doelgroep input geeft, omdat zij haar behoefte het best kan vertalen. Het kan er bij het staatshoofd niet in dat beleid wordt ontwikkeld voor de toekomst; beleid dat invloed zal hebben op jongeren, maar dat deze groep zelf geen inbreng hierin heeft.

“We moeten met onze kinderen in dialoog treden om samen met hen vraagstukken aan te pakken, want soms hebben zij ook betere ideeën”, stelt president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderombudsinstituut Suriname moet dit jaar een feit zijn