zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Kinderombudsinstituut ingesteld om rechten van kinderen te waarborgen

lees ook ...

OGA verwijdert laaghangende boomtakken

Het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) heeft recentelijk, in samenwerking met het districtscommissariaat Coronie, een effectieve aanpak gelanceerd om de verkeersveiligheid te waarborgen. ...

Een door president Chandrikapersad Santokhi ingestelde werkgroep zal zich buigen over de randvoorwaarden en implementatie van het Kinderombudsinstituut Suriname (KOS). Deze werkgroep wordt onder andere belast met het finaliseren van wetgeving en andere documentatie rakende kind- en jeugdzorg.

Met als doel het waarborgen van de kinderrechten, voornamelijk conform het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK), en de nationale wetgeving is het KOS ingesteld. Volgens artikel 4 van het Kinderrechtenverdrag dient er een instelling te komen die kinderrechten moet waarborgen. Op 26 januari 1990 heeft Suriname het Kinderrechtenverdrag getekend en op 1 maart 1993 geratificeerd.

“Kinderen hebben allemaal dezelfde rechten en het is geweldig dat er eindelijk een instituut wordt opgezet speciaal voor kinderrechten.” Dit zei Malinie Kaersenhout, initiatiefnemer tevens voorzitter van het KOS.

In deze werkgroep zitten er leden afkomstig van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en een aantal afgevaardigden van de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Onderwijs Wetenschap en Cultuur en Justitie en Politie.

De groep is begonnen met een conceptwet met betrekking tot het fungeren van KOS. De bedoeling is om een conferentie te houden met stakeholders die zich bezighouden met kinderen. De werkgroep is voor 5 maanden geïnstalleerd met de bedoeling binnen deze tijd de randvoorwaarden in kaart te brengen conform de presidentiële resolutie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderombudsinstituut ingesteld om rechten van kinderen te waarborgen