Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Kinderhuis Gaytrie memoreert Orange Day

Geplaatst

op

Bga Nick.

In verband met Orange day bezochten twee medewerkers van het Bureau Gender Aangelegenheden(BGA) het kindertehuis Gaytrie Nickerie waar zij hartelijk werden ontvangen door de leiding van het kinderhuis, mw. Gomtie Pahladsingh. Zij vond het fijn dat BGA Nickerie op 24 september 2020, een dag voor de 25ste van de maand weer bij hen op bezoek was in verband met de herdenking van Orange Day (OD) en had de kinderen hierop voorbereid. 

Orange day werd in 2008  in het leven groepen door de toenmalige secretarisgeneraal van de Verenigde Naties. De bedoeling is dat we elke maand op de 25ste erbij stilstaan dat geweld en discriminatie tegen vrouwen en meisjes niet goed is en uitgebannen moet worden.

Voor het jaar 2020, heeft het BGA drie Orang Day activiteiten achter de rug. Na de uitbraak van het Corona virus  in maart in Suriname, waren de activiteiten on hold gezet. Na bijkans zeven maanden heeft het BGA de draad weer op gepakt met inachtneming van de geldende COVID – 19 voorschriften. In september van het vorig jaar heeft BGA Nickerie in het kader van Orange Day informatie verstrekt aan de bewoners van het tehuis en als follow-up dit jaar de Orange Day vlag doen op het terein van het tehuis laten wapperen van 24 tot en met 28 september om zodoende aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Bij deze gelegenheid kwam nogmaals naar voren dat geweld tegen vrouwen en meisjes zich ook voordoet in onze directe omgeving. Leven in armoede maakt vrouwen en meisjes kwetsbaar om slachtoffer te worden van discriminatie en geweld. Zij moeten ondersteund worden bij het genereren van een eigen inkomen, onderwijs en aanleren van vaardigheden die hun in staat stellen om kritisch te zijn en vooral om beslissingen over hun eigen lichaam te kunnen nemen. De ondersteuning van familie, vrienden, buren aan slachtoffers van huiselijk geweld is daarbij belangrijk. Een luisterend oor of een dagje onderdak kan al maken dat iemand uit een gewelddadige relatie durft te stappen.

Het is belangrijk om mannen en jongens  te leren dat vrouwen en meisjes gelijkwaardige partners zijn en hen ook als zodanig benaderen in het leven. Wij moeten met ons allen een bijdrage leveren aan het beëindigen van geweld tegen vrouwen en meisjes! – Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
dinsdag 13 oktober 2020 08:00

Wat zijn wij toch een achtergebleven gebied.
Moeten we de mannen nog steeds leren dat de meeste vrouwen een veel beter opleiding hebben dan de mannen ?
En dat de mannen zich niet als kleine kinderen moeten gedragen ?
Laat de mannen die hun vrouwen slaan of onderdrukken maar gelijk opgepakt worden en naar een gevangenis school gaan om te leren hoe ze met vrouwen om moeten gaan.

Nelleke
dinsdag 13 oktober 2020 15:04

@Benny, Ik ben het helemaal met je eens.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen