dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
4
(1)

Kinderfonds VN schenkt gekoelde opslagruimten en essentiële apparatuur aan NCCR

lees ook ...

Armoedegrens Suriname vastgesteld op SRD 7.396 na consultati...

De Nationale Loonraad (NLR) heeft het advies voor de vaststelling van een nieuw minimumuurloon overhandigd aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Hoewel het...

Op vrijdag 19 januari 2024 heeft het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) nieuwe aanwinsten mogen verwelkomen dankzij de samenwerking met het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef). De overhandiging van gekoelde ruimten en ondersteuningsapparaten vond plaats tijdens een ceremonie, waarbij Javier Córdoba, program manager van UNICEF voor Suriname, de donaties overhandigde aan NCCR-coördinator Jerry Slijngard.

Het NCCR-magazijn is nu voorzien van drie nieuwe gekoelde ruimten, waaronder een stafruimte, een kantoor en een ruimte voor koele opslag. Unicef-program manager Córdoba benadrukte dat kinderen tijdens noodsituaties het meest lijden en het meest kwetsbaar zijn. Hij onderstreepte het belang van deze steun om de responscapaciteit bij noodsituaties te versterken.

Daarnaast heeft Unicef een waardevolle donatie gedaan, waaronder een diepvries, ijskast, twee desktopcomputers, twee laptops en drie Garmin GPS-apparaten. Kolonel Slijngard van het NCCR toonde zijn dankbaarheid voor de sponsoring door Unicef en deelde mee dat de computers een specifieke bestemming hebben. Een computer zal in het magazijn blijven voor magazijnbeheer en communicatie met het hoofdkantoor, terwijl de overige apparatuur is bestemd voor de afdelingen Logistiek en Operations.

Kolonel Slijngard merkte op dat het NCCR, naast Unicef, ook samenwerkt met andere instanties van de Verenigde Naties. Er zijn bovendien plannen om in samenwerking met deze instanties de dorpen in het zuiden van Suriname op een structurele manier van drinkwater te voorzien. Hij benadrukte dat er veel voorbereidend werk nodig is voor mogelijke rampen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderfonds VN schenkt gekoelde opslagruimten en essentiële apparatuur aan NCCR