donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen van Amatopo en Coeroeni gaan voor het eerst naar school

lees ook ...

Regering laat weer zien geen dag vooruit te kunnen denken

De prijs voor een busrit is op 14 maart door de overheid ingaande diezelfde datum aangepast, nadat de verhoging geind werd zonder dat de overheid deze oficieel had bekendgemaakt.  De busprijzen zij...

De twee scholen die gebouwd worden te Amatopo en Coeroeni in het district Sipaliwini hebben meubilair gekregen. De tafels en stoelen zijn op dinsdag 21 december 2021 overgevlogen naar het gebied, zegt de onderdirecteur Technische Diensten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), mevrouw Dorothy Hoever.

Het meubilair is met het toestel dat de leerkrachten van Kwamalasamutu moest ophalen meegestuurd. De kosten voor het verzenden van het meubilair worden betaald door de Stichting Groene Groei Suriname, terwijl het departement het bedrag voor het ophalen van de leerkrachten voor zijn rekening neemt. Deze stichting zorgt samen met het MinOWC en de lokale bewoners voor de bouw van de scholen.

Er is meubilair gestuurd voor de leerjaren een tot en met acht. Voor leerjaar acht zijn er extra stoelen en tafels meegestuurd, omdat in de middaguren ook de volwassenen naar school zullen gaan. Het meubilair is in het magazijn opgeslagen

De lokale bewoners zijn bezig met het verzamelen van materiaal voor de bouw van de scholen. De tekening voor het schoolgebouw is gemaakt door de technische dienst van het departement, zegt mw. Hoever. Het streven is om de scholen in het eerste kwartaal van 2022 te openen.

Minister Marie Levens heeft tijdens de persconferentie van het MinOWC, op vrijdag 10 december 2021, aangegeven, dat er in tripartiet verband scholen worden gebouwd in Coeroeni en Amatopo. In deze dorpen zijn de kinderen nooit naar school geweest. Verder gaf de minister aan dat ook onderwijs verzorgen in deze dorpen een uitdaging wordt, omdat er kinderen zijn van zes en zelfs vijftien jaar, die voor het eerst naar school gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen van Amatopo en Coeroeni gaan voor het eerst naar school