woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen uit overstroomde gebieden krijgen schooltassen

lees ook ...

Bewustwordingscampagne CRPD zet zich voort op scholen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) hebben op woensdag 24 mei 2023 de bewustwordingscampagne over de Conventie voor de Rec...

Kinderen uit het binnenland, die waren getroffen door wateroverlast, hebben schooltassen ontvangen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Er zijn vorige maand duizend schooltassen door, Nicolas Pron, vertegenwoordiger van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN) overhandigd aan de departementsleiding.

Intussen hebben 40 leerlingen van OS Goninikrikimofo en 210 van de Granman Akontoe Velantieschool een schooltas ontvangen. Ook 210 schoolkinderen van de school te Godo Olo hebben een tas gekregen. Deze school is pas door het minOWC overgenomen. Zij hebben ook leermiddelen en 70 stoelen en tafels ontvangen.

De leerlingen van Ampomatapoe en Loka Loka worden ook voorzien van schooltassen. Voor deze kinderen zijn 200 tassen gereserveerd. De kleinere scholen EBGS Karmel en EBGS Mooitakie hebben elk 30 tassen gekregen van het ministerie. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders zijn ontzettend blij met deze geste.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen uit overstroomde gebieden krijgen schooltassen