dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
4
(1)

Kinderen Trio-dorp Amatopo voor het eerst naar school

lees ook ...

Zware gewapende beroving in Villa Brazil

In het binnenland, in de omgeving van Villa Brazil, zijn zware berovingen gepleegd. De rovers die zwaargewapend waren hebben een hoeveelheid aan ruw goud buitgemaakt. Goudzoekers in het gebied zijn...

De kinderen van het Trio-dorp Amatopo in het zuidwesten van Suriname zijn maandag voor het eerst naar school gegaan. Dit betekent dat niet alleen vierjarigen in de schoolbanken zitten, maar ook kinderen van misschien vijftien jaar. Het schoolgebouw is opgezet met inspanning van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de organisatie Green Growth en lokale mensen.

Tijdens een gesprek tussen minister Marie Levens en fungerend directeur Cylene France van Bureau VIDS in december 2021 gaf minister Marie Levens aan dat er lessen verzorgd zullen worden in de Trio-taal en tegelijkertijd zal het Nederlands gegeven worden als een vreemde taal.

“Als je in Paramaribo het Nederlands leert, hoor je de taal ook over straat, waardoor het een tweede taal kan zijn. Maar als je het nergens hoort in de dorpen, is het Nederlands een vreemde taal. De Nationale Taalraad voor Suriname zal helpen aan de soepele overgang naar het Nederlands in deze Trio-dorpen”, zei Levens.

Ook in haar toespraak in verband met de opening van het nieuwe schooljaar heeft de minister aangegeven er heel blij mee te zijn dat deze kinderen eindelijk naar school kunnen, want elk kind telt en heeft recht op goed onderwijs.

Het ministerie zorgt het hele jaar door voor onderwijzers, boeken, ander lesmateriaal en huisjes voor de leerkrachten met name containerwoningen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen Trio-dorp Amatopo voor het eerst naar school