dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen Tepu mogen niet alleen naar rivier vanwege fataal incident

lees ook ...

Saramacca pakt slechte wegen en illegale zandtrucks aan

Bewoners van de ressorten Kampong Baroe, Jarikaba en Groningen klagen al langer over de slechte staat van delen van de Saramaccaweg, de Mr. P. Chandishawweg en de Sidodadiweg. Naar aanleiding van deze...

Kinderen van het Trio-dorp Pelelu Tepu in het zuiden van Suriname mogen alleen onder toezicht van hun ouder(s) in de rivier zwemmen. De maatregel is genomen als gevolg van een dramatisch incident op 20 september, waarbij twee meisjes zijn komen te verdrinken in de rivier. Het besluit heeft het dorpsbestuur onder leiding van kapitein Moshesi Shanaupe dinsdag in een bijeenkomst genomen in samenspraak met ouders en in aanwezigheid van de kinderen.

“We gaan op alle plekken waar er wordt gezwommen een bord plaatsen, waarop wordt aangegeven dat het verboden is dat kinderen alleen in de rivier mogen zwemmen”, deelt Shanaupe mee. Hij rekent op de verantwoordelijkheid van de ouders.

De twee meisjes van 11 en 12 jaar (nichten van elkaar) waren op dinsdag 20 september omstreeks 13:00 uur aan het zwemmen samen met een vijfjarig neefje. Het elfjarige meisje trachtte de andere, die niet kon zwemmen, op haar rug naar de overkant te brengen bij een zandbank.

Op een gegeven moment kwamen ze in problemen vanwege de diepte van de rivier en dat werd hen fataal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen Tepu mogen niet alleen naar rivier vanwege fataal incident