woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
5
(1)

Kinderen nu ook Covid-besmet in Suriname

lees ook ...

Valutakoersen omlaag. Haalt Brunswijk zijn gelijk? Onderhand...

- Valutakoersen omlaag. Haalt Brunswijk zijn gelijk? - Meerdere ministeries beticht van onderhandse gunningen - Surinaamse Bankiersvereniging staat achter valutamaatregelen https://youtu.be/Pczsi...

In tegenstelling tot de twee voorgaande Covid-golven in Suriname zijn nu ook kinderen positief getest. Het gaat om 30 kinderen die in deze golf besmet zijn geraakt. Een kind van 16 jaar wordt op de Intensive Care Unit verpleegd. Dit is ook reden om de scholen voorlopig gesloten te houden.

Onderwijzers en gewapende machten worden binnenkort ook gevaccineerd. Deze week al zullen leraren opgeroepen worden, zei directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid. In Manaus is er een toename van kindersterfte ten gevolge van Covid. Dit wordt toegeschreven aan de Manaus-variant zei Radjes Ori, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

Het land is nu midden in de derde besmettingsgolf en uit de onderzochte monsters blijkt dat het in 75 procent van de nieuwe gevallen gaat om de Manaus-, Britse en in mindere mate de Zuid-Afrikaanse variant. Vooral de Manaus-variant blijkt dodelijker. “De ziekenhuizen kunnen geen opnames meer doen, omdat ze allemaal vol zitten. We gaan daarom overstappen op thuisquarantaine en/of isolatie om de druk bij de ziekenhuizen weg te halen”, benadrukte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De bewindsman gaf ook een uiteenzetting van de concentratie van de verschillende Covid-19-varianten. Zo kampen Paramaribo, Commewijne en Saramacca naast het oorspronkelijke virus het meest met de Manaus-variant en is de concentratie van de Britse variant waargenomen in Nickerie, Wanica en Paramaribo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen nu ook Covid-besmet in Suriname