donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen Nieuw Aurora krijgen schoolspullen van samenleving

lees ook ...

“Moeten wij met modder baden?”

“Waarmee moeten we koken, kleren wassen, moeten we met modder baden?” Zo verwoordt basja Eva van Erowarte de klacht van wanhopige moeders in verband met de waterproblematiek in verschillende inheemse ...

door Seshma Bissesar

De kinderen van het dorpje Nieuw Aurora in Sipaliwini die hun schooljaar zonder schoolspullen zijn gestart, zijn inmiddels door tussenkomst van parlementsvoorzitter Marinus Bee geholpen aan schoolpakketten. De schoolspullen zijn gedoneerd door mensen in de samenleving. Dat zegt voorzitter Marion Jabini van de stichting Skoro Yu Srefi Fu Gro tegenover onze redactie. Ze trok in de tweede week van oktober aan de bel, toen ze zag dat ruim 150 kinderen zonder spullen naar school gingen. De kinderen komen uit de dorpen Adawai, Gunzi, Tjalikondre en Nieuw Aurora. Jabini werkt in de gezondheidszorg en deze dorpen vallen onder haar verzorgingsgroep.

Ze heeft haar stichting opgericht met als doel: het bevorderen van een duurzame sociale-en culturele ontwikkeling van de dorpen gelegen te Boven-Suriname. Ook het cultureel leven en het algemeen welzijn van de bewoners van de dorpen is van groot belang. “Ik ben dankbaar dat de gemeenschap heeft ingespeeld op onze behoefte. De kinderen zijn ook heel erg blij. Onze stichting wil dat deze kinderen hun schooljaar met succes afsluiten”, aldus een dankbare Jabini.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen Nieuw Aurora krijgen schoolspullen van samenleving