maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen moeten beschermd worden tegen covid varianten

lees ook ...

700 oude auto’s vrijgegeven op de haven

Er is op 16 december 2022 een informatiesessie georganiseerd voor auto-importeurs door de afdeling Invoer, Uitvoer en Deviezen (IUD) Controle van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap ...

De aanhoudende coronapandemie legt  druk op de beddencapaciteit en zorgverlening van de ziekenhuizen. De vorige week is de Nationale Ziekenhuisraad uitgekomen met een statement die een  beeld heeft geschetst van de situatie in de ziekenhuizen. De druk op de medische zorg neemt door de toename van COVID-19-geïnfecteerden. Er is een tekort aan bedden  onvoldoende mankracht. Een nieuw verschijnsel is dat kinderen ook ziek kunnen worden door de nieuwe coronavarianten.

Het coronavirus muteert volop en daardoor ontstaan er  ook besmettelijkere varianten. In de periode van 23 maart tot 8 april zijn er wederom monsters van het virus opgestuurd voor onderzoek. Het resultaat is dat meer dan 73 procent van de opgestuurde monsters een variant blijkt te zijn. Epidemioloog Ingrid Krishnadath geeft aan dat het P1-oftewel Manaus-variant de gezondheidssector zorgen baart. “In de vorige golf had je al kinderen die ziek waren en er was één geval, waarbij het kind voorzien moest worden van zuurstof. Bij de vorige golven werden kinderen minder vaak ziek, nu zijn we aan het begin van een ernstige situatie. Er rouleren drie ernstige varianten in onze samenleving, waarvan de P1-variant momenteel zeer dominant is. Uit publicaties kunnen we zien dat kinderen wel ernstig ziek kunnen worden, ”benadrukt de medisch-specialist.

Ingrid Krishnadath zegt dat wij als samenleving het ons niet kunnen permitteren dat onze kinderen ziek worden. “Wat wij doen is projecteren wat de situatie zal worden, in het bijzonder met de aanwezigheid van de P1-variant die in de eerste fase een toename had bij vooral kinderen.” De epidemioloog accentueert dat er geen ruis moet zijn in de samenleving als kinderen wel of niet ziek kunnen worden. Zij geeft aan dat er genoeg medisch-wetenschappelijke data is in de wereld die duidelijk aangeven wat het effect van de zogenoemde nieuwe varianten zijn op kinderen. “Wij moeten voorkomen dat kinderen ernstig ziek worden en jammer genoeg is de enigste maatregel die wij hebben om dat te voor komen de MoHaNa basisregels,” merkt Krishnadath op. De wetenschapper spreekt haar hoop uit dat onderwijsgevenden en andere beroepen die actief bezig zijn met kinderen zo spoedig mogelijk gevaccineerd worden. “Onze kinderen kunnen degelijk ziek worden.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen moeten beschermd worden tegen covid varianten