dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen maken spelenderwijs kennis met ondernemerschap

lees ook ...

Haïtiaanse premier gast tijdens Surinaamse onafhankelijkheid...

In het kader van de 48e onafhankelijkheidsviering heeft de premier van de Republiek Haïti, Ariel Henry, een historisch tweedaags bezoek gebracht aan Suriname, op uitnodiging van president Chandrikaper...

Jongeren maken op een kindvriendelijke manier kennis met ondernemerschap. Ze worden ook bewust gemaakt van het belang van studeren om als zij ouder zijn te ondernemen. Op deze manier probeert de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), een bijdrage te leveren aan het vakantieproject van de stichting Rumas ‘Lobi Nanga Prisiri Skoro’. De kinderen die meedoen zijn in de leeftijdsklasse 8 jaar tot en met 15 jaar.

Vijftig kinderen hebben aan de eerste workshop op 7 september meegedaan. Trainer, tevens consulent, bij SPWE, Kayal Joeloemsing, vindt het een fantastisch initiatief van Rumas om kinderen op een creatieve manier bij te brengen wat ondernemerschap inhoudt.

Spelenderwijs worden opdrachten die betrekking hebben op ondernemen en samenwerken, door de kinderen uitgevoerd. Al spelend worden de kinderen hierbij bekendgemaakt met het gevoel om eigen baas te zijn door zelfstandig te ondernemen en om samen te werken met anderen om meer profijt te hebben.

De kinderen leven zich uit tijdens de sportactiviteiten. Foto: AWJ

Op deze workshops is gebleken hoe kinderen enthousiast kunnen zijn bij het dromen van een eigen onderneming te hebben als ze volwassen zijn geworden. Het gaat om ongeveer 150 kinderen van Flora B, Land van Dijk en de Boerbuiten. Dit project wordt simultaan in deze drie buurten uitgevoerd in de periode 2 september tot en met 14 september 2022.

Met deze mini-workshops voor kinderen geeft de SPWE blijk van haar streven om al heel vroeg de ondernemingsgeest bij personen te prikkelen en ze nu al gevoelig te maken voor samenwerking in coöperatief verband.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen maken spelenderwijs kennis met ondernemerschap