dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
2
(1)

Kinderen in Nieuw Aurora starten schooljaar zonder schoolspullen

lees ook ...

VSB adviseert geen bedrijfssluiting tijdens protestacties 24...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft haar leden geadviseerd om de bedrijven niet te sluiten tijdens de geplande protestacties op 24 maart 2023. Activisten hebben opgeroepen tot de sluitin...

Door Seshma Bissesar

Ruim 150 kinderen in het dorpje Nieuw Aurora in Sipaliwini starten het nieuw schooljaar zonder behoorlijke schoolspullen. De stichting Skoro Yu Srefi Fu Gro trekt aan de bel. Zowel voorzitter Marion Jabini  als adviseur Roy Ristie hopen dat er ingespeeld wordt op de behoefte van de kinderen. “De kinderen hebben de elementaire spullen zoals potloden, schriften, pennen, linialen, slijpers, schooltassen, vegers en tekenschriften hard nodig”, zegt Ristie. Jabini zegt dat het hierbij gaat om de leerlingen van de O.S. Nieuw Aurora en de Johannes Arabie school. “De behoefte is urgent”, luidt haar noodkreet.

Zelf is Jabini werkzaam in de gezondheidszorg. De dorpen Adawai, Gunzi, Tjalikondre en Nieuw Aurora vallen onder haar verzorgingsgroep. “De nood is heel erg hoog in deze dorpen”, aldus Jabini. Ze vraagt aan de autoriteiten om ook aandacht te schenken aan deze dorpen. Ristie wijst erop dat scholing een van de belangrijkste rechten is van de jeugd en dit recht niemand mag worden ontnomen. “Het gaat om de toekomst van deze kinderen. Ondersteun hun zodat ook zij hun weg kunnen vinden in de maatschappij”.

Jabini heeft de stichting opgericht met als doel: het bevorderen van een duurzame sociale-en culturele ontwikkeling van de dorpen gelegen te Boven-Suriname. Ook het cultureel leven en het algemeen welzijn van de bewoners van de dorpen is van groot belang. “Wij willen drop-outs in het onderwijs tegen gaan en de economisch positie van vrouwen versterken”. Ze hoopt dat er snel wordt ingespeeld op de behoefte van de kinderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen in Nieuw Aurora starten schooljaar zonder schoolspullen