zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Kinderen gedetineerden ontvangen schoolspullen van Prison Fellowship

lees ook ...

Terugblik Srefidensi 2023, apartheids demonstratie van Chan

De Srefidensi Onafhankelijkheidsherdenking op 25 november jl. was een treurige apartheidsvertoning en een afspiegeling van het disrespect dat regering Santokhi- Brunswijk heeft voor het volk van Surin...

De Stichting Prison Fellowship heeft woensdag een donatie gedaan aan de kinderen van gedetineerden. Het gaat om rugtassen. Minister Kenneth Amoksi en het waarnemend korpshoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) Joyce Pane-Alfaisi hebben de donatie in ontvangst genomen ten behoeve van deze groep behoeftige jongeren.

Jaarlijks gedenkt Prison Fellowship deze kinderen. Vanaf 1999 is de stichting bezig met deze activiteit. De Stichting vroeg de minister om met de donatie van woensdag het project officieel te lanceren.

Minister Kenneth Amoksi bedankte de organisatie voor de geste en haalde aan dat de kinderen van gedetineerden niet de dupe moeten worden door de afwezigheid van hun ouders. Deze groep mag niet vergeten worden en de minister gaf aan dat ze een belangrijke doelgroep zijn.

Amoksi heeft een week geleden goedkeuring gekregen bij de Raad van Ministers om de vergoeding van gedetineerden te verhogen. Hierdoor kunnen zij ook na het begaan van een overtreding een bijdrage blijven leveren aan de zorg van hun gezinnen.

De voorzitter van de Prison Fellowship, Julian Maclean en de secretaris Saskia Wirodikromo-Dopo hebben de tassen namens de stichting overhandigd. De bestuursleden gaven aan dat ze tijdens de vakantie ook aan kinderen van de gedetineerden kerstpakketten doneren. Er wordt bij het selecteren van gezinnen voor deze donaties in samenspraak met het KPA gezocht naar de meest hulpbehoevende gezinnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen gedetineerden ontvangen schoolspullen van Prison Fellowship