maandag 24 juni 2024
23.6 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(1)

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

lees ook ...

De wrange internet tories van Telezuur/ EBS (2)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten  komt of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jouw bu...

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinksteren.  De Heer werd aangeroepen met lofprijs en gebed om bescherming en om slachtoffers van misbruik en mishandeling te helpen. Er is ook gebeden voor andere kinderen, de districten, een goede oogst, voor goede weersomstandigheden en bescherming tegen wateroverlast.  

Alle districten waren vertegenwoordigd. Tijdens de pandemie waren er geen gebedsdagen. De organisatie mikte op 300 kinderen, maar er kwamen meer dan 400 uit alle districten naar de Gemeente Gods te Riainville waar het gehouden is dit jaar.

Het programma omvat ook workshops voor geestelijke capaciteitsopbouw. “Het is ook gewoon zo dat als je geestelijk sterker bent, je beter opgewassen bent tegen alles wat op je afkomt in het leven,” volgens Gloria Lie Kwie Sjoe, directeur van Weid Mijn Lammeren. “Daarom is het goed als je op jonge leeftijd leert te bidden. We zijn overdonderd door het aantal deelnemers maar ook de vrijwilligers. Er is aangetoond dat er een grote behoefte is.”

De kinderen hebben vooral gebeden voor problemen in hun eigen omgeving, zoals een goede oogst, misbruik en wateroverlast. Stichting Weid Mijn Lammeren werkt met alle kinderen, en traint mensen om op een goede manier kinderen op te vangen.”Kinderen zitten ook met issues,” zegt Lie Kwie Sjoe, en. “Soms weten we niet hoe daarmee om te gaan…”.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen bidden tijdens Gebedsdag