donderdag 13 mei 2021
26.1 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen beneden 18 jaar in Suriname voorlopig niet gevaccineerd

lees ook ...

Afbouw Gezondheidscentrum RGD

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) krijgt er zes centra voor eerstelijnsgezondheidszorg, een centraal magazijn en een apotheek bij. Op 12 mei vond de symbolische aanzet plaats tot afbouw van het gez...

Als de vaccinatiecampagne in verband met Covid-19 in Suriname van start gaat, zullen kinderen in de leeftijdsgroep 0-18 jaar vooralsnog niet worden meegenomen. Dit zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij zegt bij de experimenten met het vaccin deze groep niet was meegenomen. Die onderzoeken zijn nog gaande.

“Vooralsnog is het vaccin beschikbaar voor de mensen boven 18 jaar en er zijn onderzoekingen gaande. Zo gauw die resultaten bekend zijn en er goedkeuring is voor de levering voor de leeftijd onder 18 jaar zal dat ook gebeuren”, aldus de bewindsman.
Waar het bij de regering vooral om gaat is dat het om een door WHO goedgekeurd vaccin moet gaan.

Naast de frontliniewerkers zijn de mensen boven 60 jaar met onderliggende aandoeningen de volgende belangrijke groep. Het ministerie heeft reeds een profiel van de volgorde der groepen klaar. In elk geval is de laatste groep de gezonde populatie tussen 18 en 59 jaar zonder onderliggende aandoeningen.

Er zal hard gewerkt worden aan de communicatie, evenals voorlichting naar de samenleving toe. Uit onderzoeken is volgens minister Ramadhin gebleken dat het behoorlijk aan informatie ontbreekt bij het volk. Mensen willen meer overtuigd worden van het belang van het vaccin en de regering zal ook daarop inspelen. De bewindsman zegt dat er op diverse sporen beleid wordt uitgezet.

De samenleving mag voorbereid zijn op een landelijke campagne. Hierbij worden ervaren personen betrokken die bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) vaccinatiecampagnes hebben gedraaid. Er zal onder meer worden ingespeeld op het kennisniveau.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen beneden 18 jaar in Suriname voorlopig niet gevaccineerd