woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen Abadoekondre ontvangen schoolpakketten

lees ook ...

Spoedposten RGD langer open door uitbraak virale ziekte onde...

De minister van Volksgezondheid heeft meegedeeld dat er uitbraak is van een virale ziekte bij kinderen van 0-5. Deze gaat gepaard met braken, koorts en diarree. Het gevolg is een heel grote drukte bij...

Kinderen van Abadoekondre in het district Marowijne hebben schoolpakketten gekregen. Dit is zaterdag gebeurd bij de officiële launch van het schoolpakkettenproject van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) bij het Maria Internaat.

Dit schoolpakkettenproject is een beleidsmaatregel uit het Sociaal Vangnet en wel de achtste dat wordt uitgevoerd. Het schoolpakkettenproject is bedoeld om de kinderen op verschillende niveaus uit zwakke huishoudens en residentiële opvanginstellingen, de nodige ondersteuning en motivatie te geven om hun uiterste best te doen op school.

Vicepresident Ronnie Brunswijk benadrukte dat wonen in het internaat niets vreemd voor hem is, omdat hij er ook in een heeft gewoond in zijn jonge jaren.
“Maar door hard en doorzettingsvermogen is alles mogelijk, want jullie zijn de toekomst,” gaf hij in zijn toespraak aan.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo gaf te kennen, dat zijn departement belast is met het uitvoeren van de 16 maatregelen uit het Sociaal Vangnet en dat het soms lang duurt voordat de hulp aankomt bij delen van de samenleving. Hij verzekert de samenleving dat het wel goed komt.

Directeur Melitia Sentelia van Sozavo onderkent de situatie waarin gezinnen zich bevinden, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar en dat het ministerie bewust is om die hulp aan te bieden.

Ook het kindertehuis Leliëndaal te Commewijne, heeft schoolpakketten gehad van minister Ramsaran. In een later stadium zullen ook andere gebieden en organisaties worden voorzien van deze schoolpakketten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderen Abadoekondre ontvangen schoolpakketten