woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderbeschermingssysteem in Suriname moet worden uitgebreid

lees ook ...

Bezorgdheid over vrachtwagens nabij school: autoriteiten nem...

Buurtbewoners van de oude Copieweg hebben melding gemaakt van vrachtwagens die zich in de nabije omgeving bevonden. Er bestond vermoeden dat de lading gelost zou worden op steenworpafstand van de St. ...

Het kinderbeschermingssysteem in Suriname moet worden uitgebreid. Dit is de belangrijkste aanbeveling uit het proefschrift van mr. Maya Manohar. Manohar is op 9 juni 2021 gepromoveerd tot doctor in de Juridische Wetenschappen. Zij verdedigde het proefschrift getiteld: ‘A legal study on child abuse and neglect in Suriname’.

De aanleiding voor dit onderzoek zijn vooral de hoge cijfers van geweld tegen kinderen geweest, die tussen 2006 en 2018 varieerden tussen de 71 en 89%. Onderzocht is in hoeverre Suriname voldoet aan de verplichtingen uit het Internationaal Verdrag Inzake de Rechten van het Kind, dat door de staat is geratificeerd.

Naast literatuurstudie is er een kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder 129 respondenten verricht. Het kinderbeschermingssysteem moet uitgebreid worden met Meldpunten kinderbescherming in alle districten en met een kinderombudsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderbeschermingssysteem in Suriname moet worden uitgebreid