dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderbeschermingsnetwerk, SoZaVo en Unicef doen Pilotproject

lees ook ...

Santokhi travels to the Bahamas

In a little while, President Chan Santokhi will visit the Bahamas. Although the head of state's itinerary is yet unknown, the media has learned that the trip is primarily focused on officially passing...

Het pilotproject ‘Case Management- en doorverwijssysteem Integraal Kinderbeschermingsnetwerk in Suriname (IKBeN)’, hield op vrijdag 12 maart 2021 een evaluatiemeeting op het poolterras van Courtyard Marriott. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), de technische commissie ‘TC- IKBeN’ en Unicef voeren het project uit waarvan het ministerie van SoZaVo de trekker van dit project. IKBeN heeft als doel om de samenwerking tussen de verschillende diensten binnen overheid en het maatschappelijk middenveld te bevorderen, waardoor de bescherming en hulpverlening van kinderen in nood- of crisissituaties, wordt verbeterd.

SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran zei het een noodzaak te vinden dat land in de wereld een doorverwijssysteem heeft. Hij gaf aan dat Suriname over een doorverwijs systeem beschikt die moest worden aangepast aan de huidige situatie. Dit is gedaan door de technische commissie-IKBeN tezamen met de consultant. ‘Wij als ministers en directie moeten ervoor zorgdragen dat dit systeem werkt in de praktijk. Hiervoor moeten alle neuzen in één richting wijzen. De geconstateerde knelpunten moeten gezamenlijk in goed overleg met elkaar, opgelost worden. Een goede samenwerking en afstemming is noodzakelijk in deze”, aldus Ramsaran. Het ministerie van SoZaVo heeft zich vanaf 1993 gericht op de doelgroep van 0-17 jaar. Daarnaast is het ministerie ook verantwoordelijk voor de monitoring van de uitvoering van het VN- verdrag inzake Rechten van het Kind.

De directeur van het directoraat Sociale Zaken, Melitia Sentelia zei dat het ministerie volgens haar taakstelling onder andere belast is met de zorg voor het algemeen welzijn in het bijzonder de sociaal-maatschappelijke zorg van onder andere de jeugd. “Uit eigen onderzoek is gebleken dat een hoog percentage van onze kinderen één of meerdere vormen van geweld heeft meegemaakt”, aldus de SoZaVo-directeur. Uit statistieken van 2018 blijkt dat 86% van de jeugd in de kustvlakte weleens een vorm van geweld meemaakt en in het binnenland is dit 92%.

De TC- IKBeN werd officieel op 20 november 2017 ingesteld en in februari 2018 werden de leden van de technische commissie benoemd. Deze commissie bestond uit vertegenwoordigers van de ministeries van SoZaVo, Justitie en Politie, Onderwijs Wetenschap en Cultuur, UNICEF en ngo’s. De bewindsman bedankte de technische commissie en Unicef voor hun inzet en bijdrage. Onder de aanwezigen waren, ondere anderen DNA-voorzitter, Marinus Bee, minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, vertegenwoordiger van UNICEF voor Guyana & Suriname Nicolas Charles Pron, program manager van de UNICEF Patrick Matala en directieleden van de vakministeries.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinderbeschermingsnetwerk, SoZaVo en Unicef doen Pilotproject