woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Kinder ombudsinstituut in de maak

lees ook ...

Collectie slavernij-achrieven toegevoegd aan Unescolijst

De Memory of the World register (MoW-register) van Unesco is verrijkt met archieven van tot slaaf gemaakten en hun nazaten uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit is een lijst met documentair erf...

Er worden voorbereidingen getroffen om te komen tot wetgeving voor het instellen van een Kinderombudsinstituut in Suriname (KOS). Dit instituut zal voor het einde van het jaar een feit zijn zegt Malinie Kaersenhout, voorzitter van de presidentiële werkgroep die belast is met de instelling van KOS.

In het kader van de installatie wordt de laatste hand gelegd aan het formuleren van de nodige wetgeving. Organisaties belast met jongerenwerk zijn tijdens een workshop op vrijdag 13 mei 2022 in de gelegenheid gesteld hun gedachten hierover te laten gaan.

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij de start van de workshop de nadruk gelegd op het belang van wetgeving voor de waarborging van kinderrechten en beleid op dit stuk. Verder heeft het staatshoofd erop gewezen dat het hoogtijd is om mechanismen tot stand te brengen, zodat jongeren inbreng kunnen hebben in het beleid. Het staatshoofd acht het noodzakelijk dat de doelgroep input geeft, omdat zij haar behoefte het best kan vertalen.

Het kan er bij het staatshoofd niet in dat er beleid wordt ontwikkeld voor de toekomst, dat invloed zal hebben op jongeren, maar dat deze groep zelf geen inbreng hierin heeft. “We moeten met onze kinderen in dialoog treden om samen met hen vraagstukken aan te pakken, want soms hebben zij ook betere ideeën”, gaf het staatshoofd aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinder ombudsinstituut in de maak