woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Kinder- en Jongerentelefoon weer in bedrijf: Hulplijn dagelijks bereikbaar

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

De Kinder- en Jongerentelefoon, een cruciale hulplijn voor kinderen, is na een periode van inactiviteit weer operationeel. De hulplijn, bereikbaar tussen 12:00 en 20:00 uur, stelt kinderen in staat om hun zorgen te delen, om hulp te vragen of simpelweg te praten over wat hen bezighoudt.

De heractivering van de hulplijn volgde op de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) in december door Rotary Club of Paramaribo Residence, Rotary Club of Paramaribo Quota en de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon. Deze samenwerking heeft tot doel de kinderhulplijn 123 nieuw leven in te blazen.

De behoefte aan een dergelijke dienst werd duidelijk tijdens de ‘Mind Matters’-campagne van Rotary Quota in 2023. Dit resulteerde in het besluit van Rotary Club of Paramaribo Residence en Rotary Club of Paramaribo Quota om financiële steun te bieden aan de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon om deze belangrijke dienst te herstellen en duurzaam te maken. Deze inspanning sluit aan bij de focus van Rotary International.

Geestelijke gezondheid, vaak onderbelicht vanwege de stigma’s die eraan kleven, is een belangrijk aandachtsgebied voor de betrokken Rotaryclubs. Ze zetten zich in om het stigma rond geestelijke gezondheid te verminderen. De clubs hopen dat steeds meer kinderen en jongvolwassenen zonder vrees gebruik zullen maken van deze gratis dienst, waardoor de geestelijke gezondheid van jongeren in Suriname bevorderd wordt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinder- en Jongerentelefoon weer in bedrijf: Hulplijn dagelijks bereikbaar