maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Kinder- en Jongerentelefoon heropent met steun van Rotary Clubs in Paramaribo

lees ook ...

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied...

De Kinder- en Jongerentelefoon is opnieuw operationeel en staat klaar om kinderen te helpen tussen 12:00 en 20:00 uur. Deze hulplijn biedt een luisterend oor voor kinderen die ergens mee zitten, hulp nodig hebben of gewoon hun verhaal willen vertellen. Na een periode van afwezigheid is de lijn nu weer beschikbaar.

In december hebben de Rotary Club of Paramaribo Residence, Rotary Club of Paramaribo Quota en de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend. Het gezamenlijke doel van deze samenwerking is om de kinderhulplijn 123 opnieuw te activeren.

Tijdens de Mind Matters-campagne van Rotary Quota in 2023 werd duidelijk dat er behoefte was om deze hulplijn duurzaam te reactiveren. Daarom hebben de Rotary Club of Paramaribo Residence en de Rotary Club of Paramaribo Quota besloten om financiële steun te bieden aan de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon om dit doel te bereiken. Deze samenwerking sluit aan bij het aandachtsgebied van Rotary International.

Geestelijke gezondheid is een onderwerp dat vaak wordt verwaarloosd vanwege het stigma dat eromheen hangt. De Rotaryclubs streven ernaar om dit stigma te verminderen en hopen dat steeds meer kinderen en jongvolwassenen zonder aarzeling gebruik zullen maken van deze gratis dienst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKinder- en Jongerentelefoon heropent met steun van Rotary Clubs in Paramaribo