zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(3)

Kind van 3 vermist

lees ook ...

Vandaag 20 mei is Wereld Bijendag

Wereld Bijendag is een internationale dag. In ons land hebben wij weinig begrip voor deze belangrijke bestuivers. Wanneer wij bijen zien, worden wij angstig en bellen de brandweer om hen weg te brande...

De drie-jarige peuter Henocque Kian Maleko is al een hele poos vermist. Zijn grootouders Roberto Maleko en Mia Maleko zijn radeloos en vragen de gemeenschap om hulp. Henocque Kian heeft nog een broer en zus die door hun moeder zijn meegenomen naar Nederland. Omdat de drie-jarige peuter geen paspoort heeft is hij achtergelaten door zijn moeder.

“Volgens onze informatie heeft onze ex-schoondochter die jongen achtergelaten bij een vriend van haar, maar wannneer we op het adres aankomen, zien we alleen een gesloten huis. Ik wil weten waar mijn kleinzoon is. We willen die jongen bij ons hebben”, zegt een radeloos grootvader huilend.

De zoon van Roberto, die de vader is van alle drie kinderen is kapot, omdat geen enkele instantie hulp heeft verleend. Na zijn echtscheiding is de moeder spoorloos verdwenen met de kinderen, hoewel er een rechtszaak gaande is over de voogdijschap.

De moeder is Nederlander en heeft in alle stilte gewacht tot ze de paspoorten van de kinderen in orde had. Het lukte haar niet om het derde kind mee te nemen. Hoewel de politie van Suriname op de hoogte is van dit geval, wordt er totaal niet opgetreden. Toen de grootvader het politiebureau van Paranam om hulp vroeg werd hij verwezen naar de jeugdpolitie. De jeugdpolitie heeft niet opgetreden. Ook het Bureau Familierechtelijke zaken onderneemt geen acties, hoewel beide grootouders letterlijk schreeuwen en bedelen om hulp. “Er wordt overal gedraald, terwijl elke seconde belangrijk is om dat kind te redden. Wie weet wat hij allemaal meemaakt nu. We zijn echt radeloos”, aldus Roberto Maleko.

De drie-jarige peuter Henocque Kian Maleko die al een poos vermist is.

Henocque Kian Maleko, drie-jarige peuter

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

51 REACTIES

51 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKind van 3 vermist