dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kim Edwards is Miss Courantyne

lees ook ...

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerea...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd h...

Kim Edwards is Miss Courantyne geworden. De 14-jarige heeft de tweede missverkiezing voor jongedames tussen 14 en 19 jaar, die wonen aan de Corantijnrivier gewonnen. Edwards nam ook de prijzen voor Miss Photogenic en best traditioneel kostuum mee naar Orealla, een oost-Berbice(Guyana) Arowaks dorp aan de Corantijn. Jenivia Wanabo(17) en Fareisha Mac-Intosh (16) van het dorp Washabo zijn respectievelijk  de first en second runnerup.

 Edwards was een trotse vertegenwoordiger van haar dorp. ‘Elke prestatie begint met een beslissing om het te proberen’ luidde haar slogan.

Het thema dat naar voren kwam tijdens deze pageant was Duurzame Ontwikkelingsdoelen bekend als de Sustainable Development Goals (SDG’s). Edwards koos voor het vierde doel, Goede kwaliteit van onderwijs.

De organisatie is zeer tevreden met het bereikte resultaat. Sherlock Krenten, trainer en regisseur van de verkiezing is ingenomen met de geslaagde avond. “Ik ben heel tevreden. De dames hebben zich van hun beste kant laten zien. Het was verder een spannende competitie. Tijdens de trainingen heb je een beeld van wie kan doorstromen naar de volgende ronde, maar op de avond zelf stonden wij versteld van de performance van de dames.”

Deelnemers waren: Amber Fredericks, Abigail Ramdayal, Fareisha Mac-Intosh, Jenivia Wanabo, Arancha De Freitas, Shayana Karwafodi, Zipporah Ardi, Gaiby Boldewijn en Kim Edwards.

Men hoopt de verkiezing volgend jaar in Orealla te houden. Het contest focust naast schoonheid, ook op intelligentie van de dames. Het doel van de organisatie is vooral de zelfverzekerdheid van de jongedames een boost geven.

Bron: de Ware Tijd, Wikipedia

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKim Edwards is Miss Courantyne