donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Kies bewust, leef gezond

lees ook ...

Sarwesh Bachoe omgekomen bij eenzijdig verkeersongeval

Sarwesh Badhoe is afgelopen donderdag dodelijk omgekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Bachoe reed aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. Volgens familie was hij onderweg naar school toen hij wer...

Op 5 juni aanstaande organiseert stichting OHM een Gezondheidsbeurs in verband met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Tijdens een persconferentie op vrijdag 19 mei is de gemeenschap geïnformeerd hierover. Bedrijven, ziekeninrichtingen en beoefenaars van alternatieve geneeswijzen (oso dresi) zullen van 1 tot en met 5 juni participeren onder het thema’ Kies bewust, leeft gezond’ in het NIS.

Volksgezondheid juicht het initiatief toe. Het doel van de beurs is de preventieve zorg waarnaar het ministerie streeft te stimuleren. Mensen moeten bewuster voedingskeuzen maken. ‘’Als men goed geïnformeerd wordt, kan men bepaalde ziekten voorkomen’’, benadrukt minister Ramadhin. Toch is informatie alleen niet voldoende om het gedrag te veranderen. De keuze om gezondheid te stimuleren moet daadwerkelijk worden gemaakt.

‘’Gezond leven en gezond blijven, dat is waar wij naar streven ‘’, zegt Bhagwanpersad Gangaram Panday, bestuurslid van de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM). Hij is ook voorzitter van de commissie Herdenking 150 jaar Hindoestaanse Immigratie.

Gangaram Panday roept de totale gemeenschap op om de beurs massaal te bezoeken. Op de website van Stichting OHM, is informatie te verkrijgen.

In hetzelfde verband zal de stichting ook een lezing organiseren in het Lalarookgebouw met als thema, Chronische aandoeningen: eten wij onze toekomst kapot?

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKies bewust, leef gezond