zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Kick-off ledlampenproject in Nickerie

lees ook ...

Dodelijk ongeluk: tractor overrijdt werknemer in rijstareaal...

Op vrijdag 1 december 2023, rond 12.00 uur 's middags, is de 56-jarige combine-operator M.H. tijdens landbouwwerkzaamheden in een rijstareaal te Sabana, in de omgeving van Prins Benardpolder, dodelijk...

In het district Nickerie heeft vrijdag de kick-off plaatsgevonden van het straatverlichting Ledlampen project van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Projectcoördinator van het straatlampen project van de EBS, Shamir Bakridi, hield een presentatie voor diverse stakeholders van het district. DNA-leden, districts- en ressortraadsleden en ambtenaren van de Bestuursdienst kwamen hiervoor bijeen.

De meeting werd officieel geopend door districtscommissaris Senrita Gobardhan. De bedoeling van dit project is om alle huidige straatlampen te vervangen met moderne energiezuinige ledlampen. Dit zal net als in de rest van Suriname ook in het district Nickerie plaatsvinden. Hiervoor heeft de EBS via de overheid financiering gehad van de Caribbean Development Bank.

Het bedrijf zorgt primair ervoor dat de straatverlichting verbeterd wordt voor de weggebruikers. De moderne LED-lampen gebruiken veel minder energie. Hierdoor kan het bedrijf besparen op het verbruik van stroom. Er komt meer vermogen beschikbaar dat als reserve aan de bestaande capaciteit toegevoegd kan worden. Daarnaast kan er bij een verminderde opwekking van stroom, minder uitgegeven worden aan onderhoud en brandstofverbruik.

“De LED-lampen hebben niet alleen financiële voordelen, maar ook voor het milieu. Ze zijn milieuvriendelijker, we hoeven minder elektriciteit te consumeren, wat zich ook vertaalt in een verminderde uitstoot van CO2. Verder hebben deze lampen geen kwikdamp, wat de oude lampen wel hebben”, aldus de project-coördinator.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKick-off ledlampenproject in Nickerie