donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(1)

Keuring voor verlenging visvergunningen

lees ook ...

Cambiel favors a domestic pricing structure

Marinus Cambiel, vice-chairman of the ABOP, demands that the government create a pricing structure for the home market. Cambiel asserts that this should guarantee reasonably priced goods and services ...

De keuring om te komen tot verlenging van de verschillende visvergunningen is pas deze week begonnen. Covid-19 heeft ook in deze sector van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zijn invloed gehad. De keuring moest hierdoor aanvangen op een later tijdstip.

Alle inspecties vinden plaats bij het Visserij Centrum Commewijne(VCC) te Nieuw Amsterdam, en bij de Nene  aanmeersteiger aan de Anton Dragtenweg.  De inspectie Surinaamse Kustvaartuigen (SK) heeft reeds plaatsgevonden.

Op maandag 25 januari jl. kon men van start gaan met de inspectie van de vergunningen Categorie Binnenwateren Visserij (BV) Bij de keuring van het vaartuig wordt gelet op de naam en het registratienummer van het vaartuig. Deze moeten duidelijk leesbaar aan weerskanten van de boeg worden aangebracht. Het moet ook goed te lezen zijn op grote  afstand. Er zijn  voorwaarden voor de maaswijdte, en lengte van de netten. Streng let men op het gebruik van monofilament netten. Deze netten zijn volgens de vergunningsvoorwaarden verboden. Monofilament netten zijn goedkoper, en hebben een groter vangvermogen. Echter brengen deze netten veel schade toe aan de vispopulatie. De vissen sterven eerder in deze netten.

Trawlers worden volgens de planning deze maand(februari) gekeurd. Het is gebleken dat voor de keuring de vergunninghouders zich keurig aanmelden, met boten die aan de juiste voorwaarden voldoen. De correcte netten en andere zaken worden dus op de boten aangetroffen. Deze worden daarna verwisseld met o.a. de verboden netten. Dit is in strijd met de vergunningsvoorwaarden. De overheid zal hiertegen optreden op grond van artikel 20 lid 1 sub b van de Zeevisserijwet. Wie zich hieraan schuldig maakt  zal zijn vergunning verliezen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKeuring voor verlenging visvergunningen