woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
0
(0)

Keuring vissersboten voor verlengen vergunning

lees ook ...

Geweld stijgt in de samenleving

De gemeenschap maakt gebruik van de Mi Lijn. Er zijn 29 meldingen van geweld geweest tussen februari en maart. Indien wij doortrekken tot 8 april dan komen er 10 gevallen bij. Dit is een groot versch...

In verband met het verlengen van visvergunningen is het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begonnen met de keuring van visvaartuigen die door de covid-19 pandemie wat opgehouden was. De inspecties vinden plaats op het Visserij Centrum Commewijne (VCC) te Nieuw-Amsterdam en bij de aanmeersteiger Nene aan de Anton Dragtenweg.

Bij de keuring wordt onder andere gelet op de naam en het registratienummer van het vissersvaartuig. Deze moeten aangebracht zijn aan weerszijden van de boeg en op een grote afstand duidelijk zichtbaar zijn. Er zijn ook voorwaarden voor de maaswijdte en de maximale lengte van de netten. Er zal streng worden gelet op het gebruik van monofilament netten, die volgens de vergunningsvoorwaarden verboden zijn.

In de praktijk is gebleken dat bij keuring van de vissersvaartuigen het juiste type netten op de boten wordt aangetroffen. Deze worden daarna in vele gevallen verwisseld met netten van kleinere maaswijdte, wat in strijd is met de vergunningsvoorwaarden. Het ministerie zegt nu bij overtreding van de vergunningsvoorwaarden de vergunning zonder pardon in te zullen trekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKeuring vissersboten voor verlengen vergunning