zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Keuring vissersboten voor verlengen vergunning

lees ook ...

A new commander wants Military Police to be more visible in ...

Following a formal flag-transfer ceremony witnessed by Defense Minister Krishna Mathoera and other officials, Major Roy Samuels has assumed command of the Military Police Corps of the Surinamese Natio...

In verband met het verlengen van  visvergunningen is het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begonnen met de keuring van visvaartuigen die door de covid-19 pandemie wat opgehouden was. De inspecties vinden plaats op het Visserij Centrum Commewijne (VCC) te Nieuw-Amsterdam en bij de aanmeersteiger Nene aan de Anton Dragtenweg.

Bij de keuring wordt onder andere gelet op de naam en het registratienummer van het vissersvaartuig. Deze moeten aangebracht zijn aan weerszijden van de boeg en op een grote afstand duidelijk zichtbaar zijn. Er zijn ook  voorwaarden voor de maaswijdte en de  maximale lengte van de netten. Er zal streng worden gelet op het gebruik van monofilament netten, die volgens de vergunningsvoorwaarden verboden zijn.

In de praktijk is gebleken dat bij keuring van de vissersvaartuigen het juiste type netten op de boten wordt aangetroffen. Deze worden daarna in vele gevallen verwisseld met netten van kleinere maaswijdte, wat in strijd is met de vergunningsvoorwaarden. Het ministerie zegt nu bij overtreding van de vergunningsvoorwaarden de vergunning zonder pardon in te zullen trekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKeuring vissersboten voor verlengen vergunning