zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Keti koti verhalenweek voor en door de jeugd

lees ook ...

KPS had voorlichting hotspot in Coronie

Het Korps Politie Suriname (KPS) is op woensdag 20 september 2023 omstreeks 10.00 uur 's ochtends gestart met een pilotproject 'voorlichting hotspot' bij het monument van Tata Colin te Totness in het ...

De stichting Kinderboekenfestival presenteert een Keti Koti verhalenweek voor en door de jeugd. Het doel is om ingrijpende verhalen over de slavernij te brengen onder de aandacht van de jeugd. Hoofdrolspelers in deze verhalen zijn jongeren. Men hoopt op die manier de jeugd positief te beïnvloeden door de wilskracht van de hoofdfiguren te promoten via deze verhalen.

‘Aboikoni’ (auteur Hilli Arduin/maandag), ‘Op de rug van bigi kayman’ (Henna Goudzand/dinsdag), ‘Schoenen voor een slaaf’ (Joyce Pool/woensdag), ‘Quaco, leven in slavernij’ (Ineke Mok/donderdag) en ‘Jacquelina, slavin van plantage Driesveld’ (Aspha Bijnaar/vrijdag) zijn de verhalen, die zijn uitgekozen om te worden voorgelezen.

Dominique Kolf, Majemie Vrede, Meghan Lamsberg, Duncan Pinas en Naömi Moor zullen deze verhalen voorlezen. De productie is van  Norman Deekman van Deekmanfilms met ondersteuning van de nationale commissie herdenking afschaffing slavernij.

Op de website van stichting Kinderboekenfestival zullen de verhalen te beluisteren zijn, maar ook te zien via verschillende televisiezenders. De jeugd in Suriname wordt aangeraden om middels deze Keti Koti verhalenweek actief te participeren in de herdenking van 160 jaar afschaffing van de slavernij op 1 juli, omdat het “bijzonder belangrijk” is.

Bron Foto: de Ware Tijd

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKeti koti verhalenweek voor en door de jeugd