woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Kerstpottenactie Leger des Heils gestart

lees ook ...

Deskundigen en president Santokhi bespreken toekomst van gro...

Deskundigen kwamen opnieuw bijeen om de effectieve aanpak van het grondenvraagstuk te bespreken. Het nieuwe gedigitaliseerde systeem van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), waaraan de a...

De 99ste kerstpottenactie van het Leger des Heils is zaterdag jongstleden van start gegaan onder begeleiding van politiekapel, kerstzang, drummers en een gebed, op het hoofdkwartier. Het Leger des Heils hoopt dit jaar”SRD.500.000,- plus” op te halen voor het kerstpakket van minderdraagkrachtigen in de gemeenschap. Kerstpotten zijn ook dit jaar op verschillende plekken geplaatst. De launch was simultaan in Nickerie.

Guillermo Demon is woordvoerder van het Leger des Heils. “We zeggen ‘plus’ gezien de economische situatie. De prijzen schommelen in de winkels. Vandaar dat we voor de ‘plus’ gaan. De andere target is om 1.500 mensen een pakket te kunnen geven dit jaar. We gaan ons volledig inzetten om de mensen te helpen want we weten dat er nood is,” zegt hij.

De aftrap is gedaan met SRD 20.000 van verzekeringsmaatschappij Fatum, SRD 20.000 van ondernemer Ben Olivieira en SRD 11.000 van Jack Tours and Travel Service.  Er is die dag een bedrag van SRD.51.000 opgehaald. Ook gemeenteleden jong en oud hebben een bijdrage geleverd. Dit jaar zijn de kerstpotten te vinden bij de Hermitage Mall, de Times Mall, Lucky Store, Kirpalani aan de Maagdenstraat, het hoofdkantoor van De Surinaamsche Bank, hoofdkantoor Hakrinbank, Tulip Supermarkt, Beni’s Christmas Palace, hoofdkantoor Republic Bank en alle filialen van Choi’s Supermarkt.

Dit jaar kan men ook via het rekeningnummer van de organisatie een bedrag storten (DSB 1082582)of in natura schenken. Baitali heeft 1500 zakken rijst van elk 2 kg geschonken.  De organisatie is 100 jaar gevestigd in Suriname het komend jaar. “Volgend jaar vieren wij ons 100-jarig bestaan in Suriname. We gaan ook activiteiten ontplooien rond die tijd.”

Bron: Starnieuws, de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKerstpottenactie Leger des Heils gestart