maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
1
(1)

Kerstgebedsdienst in het Presidentieel paleis

lees ook ...

72-jarige fietser overleden aan Dr. Sophie Redmondstraat

Aan de Dr. Sophie Redmondstraat is dinsdag een 72-jarige fietser aangereden en overleden. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de begraafplaats Mariusrust.  De man stak de straat met zijn fiets o...

Op maandag 21 december is er in het Presidentieel Paleis in klein verband een speciale kerst gebedsdienst gehouden. Op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi hebben kerkleiders van verschillende Christelijke denominaties invulling gegeven aan deze gebedsdienst. Onder de aanwezigen waren first Lady Mellisa Santokhi en  Vicepresident Ronny Brunswijk met zijn vrouw Adolfina Cairo. 

Pater Esteban Kross  belichtte het thema ‘Vertrouwen’. “Er is een onlosmakelijk verband tussen vertrouwen en liefde”, zei hij. “Als je vertrouwen en respect krijgt van de mensen om je heen, ervaar je dat als een concreet teken van liefde.”

Vicepresident Ronny Brunswijk haalde aan dat we bij de geboorte van Jezus Christus niet alleen moeten stilstaan bij feesten, maar moeten beseffen dat God liefde is. “De liefde moet leven in het hart van elk individu om zichtbaar te worden in hoe wij omgaan met elkaar.”

President Santokhi  zei dat het kerstlicht de wereld bij elkaar brengt en ons de richting geeft waar wij naar toe moeten gaan. “Niet afwijken van dat licht, dat je naar het pad leidt dat je moet afleggen om dit land te brengen waar alle Surinamers gelukkig kunnen leven. De huidige COVID-19 situatie, zal  meer dan ooit van ons leiders eisen, te beslissen hoe we deze kerst moeten doorbrengen met de grote uitbarsting van COVID-19”. Aldus het Staatshoofd, waarbij hij een ieder een gezegende kerst toewenste en de kerkelijke leiders  opriep om elke maandag met hem te komen bidden op zijn kabinet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKerstgebedsdienst in het Presidentieel paleis