maandag 6 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
5
(1)

Kerstdiner voor Surinaamse studenten in Cuba

lees ook ...

Indiase investeringen voornamelijk in Nickerie

De Republiek India heeft verschillende investeringsprojecten aangeboden aan Suriname waarbij diverse investeerders zijn bereid om te investeren in ons land.  President Santokhi heeft zich persoonlijk ...

Ambassadeur Wendy Paulus-Aminta in Cuba heeft zich ingezet voor de studenten gemeenschap te Cuba om toch wat van de warmte van de kerstgedachte mee te mogen maken. De studenten werden zaterdag 24 december op de residentie van de ambassadeur ontvangen voor een kerstdiner.

Surinaamse bedrijven die dit initiatief ondersteunden waren Fernandes Bakkerij die de studenten verrast met kerstbroden en kosteloos werden getransporteerd door de Surinaamse vliegmaatschappij Fly Allways die een reguliere lijndienst tussen beide landen onderhoudt.

Voorafgaand aan het kerstdiner werden op donderdag 22 december eveneens enkele leden van het Korps Diplomatiek te Cuba, enkele Cubaanse autoriteiten en instanties gelukkig gemaakt met de bekende Fernandes kerstbroden en een traditionele peper sambel ‘Switi Bori’ van het Surinaamse bedrijf Chimady Trading N.V.

Deze aanbieding vond plaats tegen de achtergrondgedachte van het Surinaamse buitenland beleid waarbij extra aandacht wordt besteed aan netwerken voor het aantrekken van investeringen en het identificeren van afzetmarkten voor Surinaamse producten en ondernemers.

Vermeldenswaard is dat de Surinaamse kerstbroden en peper sambel de laatste tijd enorm in trek zijn te Cuba. Het ligt in de planning dat de Surinaamse diplomatieke missie te Cuba samen met Surinaamse bedrijven verder zullen brainstormen over een strategische wijze van promotie en afzetmarkten te Cuba.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKerstdiner voor Surinaamse studenten in Cuba