woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Kerstbrood Fernandes graag gewild en ook verkocht in het buitenland

lees ook ...

Gratis training Textiele werkvormen voor tienermoeders

De training ‘Basis Textiele Werkvormen’ die door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) wordt verzorgt, startte op maandag 01 augustus voor 20 scholierenmoeders. De training moet vooral...

Het kerstbrood van Fernandes Bakkerij is graag gewild in Suriname. Gebleken is dat de diaspora in het buitenland ook smacht ernaar. Het kost in het buitenland tussen 10 en 20 Amerikaanse dollars. In de maand december wordt er ongeveer een half miljoen van deze broden gebakken. Fernandes kerstbrood is een onmisbaar feestbrood in december.

Het verschil zit in de aparte smaak. Volgens Heinrich Schenkers, een van de stonfutu-bakkers van de bakkerij, is men zes jaar geleden begonnen aan de verandering van het eerste recept. Daarna zijn er verschillende aanpassingen geweest totdat dit succesformule is ontstaan. Liefde en passie voor het beroep en een stukje geschiedenis, zijn allemaal ingrediënten van het eindproduct.

Als 19-jarige begon hij bij Fernandes een vakantiejob maar bleef er tot vandaag. “Als vakantiejobber ging mijn start vrij smooth, omdat mijn oom Tjon Ki Sen, nu wijlen, de directeur was. Ik werd toen op de technische afdeling te werk gesteld en bleef er zes maanden.” Het werk viel bij hem in de smaak en niet lang daarna ging een totaal andere wereld voor hem open, die hem tot aan vandaag nog blijft boeien.

“Eigenlijk was het in het begin een gewone Chinese bol. We maakten tienduizend per jaar. We besloten toen iets te creëren met een eigen identiteit. Er zijn veel experimenten op het recept losgelaten om dat te verfijnen. Ons karakteristieke kerstbrood bestaat nu al 35 jaar.” Dit zegt Schenkers van het zesjarig proces. In die experimentele jaren is er met veel ingrediënten geëxperimenteerd. Het geheim blijft volgens de bakker: liefde, toewijding, een stukje historie en ‘identiteit’ van het bedrijf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKerstbrood Fernandes graag gewild en ook verkocht in het buitenland