vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(3)

Kerstboodschap aan de president

lees ook ...

President Santokhi feliciteert India met onafhankelijkheidsd...

President Chandrikapersad Santokhi bracht vandaag op de Indiase Dag der Republiek de felicitaties uit aan de Indiase president Draupadi Murmu, premier Narendra Modi en de totale Indiase bevolking. Jaa...

President Santokhi vraagt het volk om te bidden voor wijsheid en te vragen naar kennis en inzichten zodat hij de juiste maatregelen kan treffen. Hij zelf bidt ook, zei president Santokhi maandag tijdens de kerstgebedsdienst op het presidentieel paleis.

Offers

Het staatshoofd is zich heel goed bewust hoeveel offers het Surinaamse volk dagelijks brengt. Hij dankte voor geduld om het land uit de crisis te halen. Daarbij vroeg hij zijn kabinet ook om meer offers te brengen. Want daar schort het echt wel aan, er schijnt geen medeleven te zijn voor het bijna kraperende Surinaamse volk.
Weet u, president: grote delen van het volk kunnen niet eens in hun eerste levensbehoeften voorzien. Zij weten niet eens wat zij met kerst gaan eten en kunnen hun gezin ook niet trakteren. Want weet u wat een kerstbrood kost? En velen hebben niet eens toegang tot goede gezondheidszorg.

Gebeds verhoor

Mij schoot een agers’ tori (Surinaamse gelijkenis) te binnen.
Een Coroniaan zat in een zinkende boot op zee. Hij zag dat hij het niet zou redden en bad tot God:”Heer redt mij, ik smeek het u”. De Here hoorde zijn gebed en stuurde een speedboot. Die persoon zei: “ Ik kan je redden, kom mee”. Maar de drenkeling weigerde. “God heeft gezegd dat hij me gaat redden”. Vervolgens gingen er nog twee grote schepen voorbij. De drenkeling weigerde weer hun hulp. Hij zei tot driemaal toe: “God gaat mij komen redden”. De schepen voeren verder. De drenkeling zijn boot zonk uiteindelijk en hij ging dood. In de hemel aangekomen vroeg hij aan God waarom hij hem niet geholpen had. God antwoordde: “Ik heb tot driemaal toe hulp gestuurd maar je hebt de hulp geweigerd. Daarom ben je nu dood”.

Corrigeer

Dit verhaal laat mij echt aan de president denken. De reden is; u kan God van hier tot morgen bidden om wijsheid en inzicht maar u hebt geen boodschap aan economen. U luistert niet naar de echte deskundigen in Suriname. U werkt niet samen met de kennis en kunde uit de diaspora”. Meneer Owen Venlo, die advies gaf over diasporazaken, kan daarvan meepraten. Dan wat komt de president het Surinaamse volk wijsmaken? A san na dray anu, par’boto.

God stuurt driemaal hulp maar dat wilt u niet gebruiken. Hopelijk tekent dat niet uw politieke dood zoals het de drenkeling in de bovenstaande “agers tori” (gelijkenis) vergaan is. President; draai alle foutieve benoemingen terug. Dan zal het volk van Suriname een hele aangename kerst en een veelbelovend en voorspoedig 2022 tegemoet gaan. “Wijs” zijn president. Het ga u goed!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnKerstboodschap aan de president