zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
3
(1)

Kerntaken Covid-19 Stuurgroep worden aangepast

lees ook ...

Roosveld voelt zich niet meer happy in rol als woordvoerder ...

Alven Roosveld, die binnenkort opstapt als woordvoerder van president Chandrikapersad Santokhi, zal ondanks zijn vertrek het staatshoofd blijven ondersteunen. Wanneer hij officieel woordvoerder af is,...

Gelet op de huidige Covid-19-ontwikkelingen, dalende prevalentiecijfers en milde symptomen van de omicronvariant, zullen de kerntaken van de stuurgroep worden aangepast. De Stuurgroep communicatie Covid-19 was in augustus 2021 aangesteld om het ministerie van Volksgezondheid te ondersteunen. Het ontwikkelen van de communicatiestrategie en het faciliteren van de Covid-19-communicatie waren hierbij belangrijke kerntaken.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft in een speciaal overleg, zijn waardering uitgesproken over de stuurgroep communicatie, die veelal op de achtergrond harde noten heeft gekraakt. En processen heeft opgestart en ingericht. De samenleving kent de stuurgroep van de wekelijkse persconferenties, dialoogsessies en de buurt interventies. ‘Het Ministerie van Volksgezondheid heeft continu herhaald, ook bij de DNA-vergaderingen, hoe belangrijk het werk is dat jullie verrichten.

Op basis hiervan gaan wij door met de voortzetting van de samenwerking.’ De leden van de stuurgroep gaan over in de taskforce vaccinatie & planning om landelijk bewustwording te bewerkstelligen op het gebied van kindervaccinaties, Covid-19-vaccinaties en overige vaccinaties. Ook het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de verschillende doelgroepen wordt hierin opgenomen. “Preventie blijft de leidraad voor nu en de toekomst, wij moeten te allen tijde voorbereid zijn”, zegt Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de stuurgroep communicatie.

‘Jezelf beschermen en de maatregelen in acht nemen blijven namelijk een aandachtspunt. En gezond leven en vaccinatie zijn de ultieme manieren, die hiervoor kunnen zorgen’, zegt Javier Asin (NCT-coördinator en lid van de stuurgroep). Veilig leven, veilig wonen en veilig werken blijven de belangrijkste uitgangspunten om het huidig sociaal-, economisch-, en maatschappelijk klimaat van ons land te optimaliseren. ‘En daar gaan we dus ook mee door in de nieuwe setting van de taskforce vaccinatie & planning.

De stuurgroep bestaat verder uit de volgende leden: Rakesh Gajadhar Sukul (Directeur ministerie van Volksgezondheid), Marc Sprenger (adviseur Kabinet van de President), Javier Asin (NCT-coördinator), en Angela van der Kooye (communicatiestrateeg).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKerntaken Covid-19 Stuurgroep worden aangepast