zaterdag 24 september 2022
32.8 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kerkdeuren gaan weer open

lees ook ...

Melkcentrale verhoogt prijzen

De Melkcentrale komt er ook niet onderuit en heeft ingaande vrijdag zijn prijzen voor de verschillende producten aangepast. Directeur Dewkoemar Sitaram zegt aan de media dat de aanpassing zo lang moge...

Apostel Carlo Misiekaba  bevestigd  met genoegen, dat de kerken eindelijk na drie maanden weer hun deuren open doen. Dit is donderdag bereikt in een gesprek tussen de president, vicepresident, het ministerie van Volksgezondheid, het covid-19 managementteam en vertegenwoordigers van kerken.

Apostel Carlo Misiekaba, is tevens voorzitter  van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname (VVEPS). De kerkdiensten starten weer “Met in achtneming van de covid-19-maatregelen en met maximaal vijftig kerkgangers die fysiek aanwezig mogen zijn, mits de ruimte het toelaat natuurlijk. Een volk zonder God, is een verloren volk. En met alles wat er nu gebeurt in ons land en door de vele covid-19-doden zien we dat de mensen geestelijke begeleiding nodig hebben.”

De vereniging die meer dan tweehonderd kerken telt is fel tegen het swabben van de gemeentebezoekers. “Wij zijn niet akkoord gegaan met het idee en het is van de baan momenteel.” Met alle diensten en gebedsdagen die normaal worden gehouden zou het volgens de apostel logistiek onmogelijk zijn om zoveel mensen zoveel dagen te swabben.  Volgens de Apostel neemt de gemeente de covid-19 regels in acht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKerkdeuren gaan weer open