vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Kensenhuis ziet misstanden in Grassalco

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

Partick Kensenhuis(NDP) heeft  vandaag onthullingen gedaan van zaken die misgaan bij Grassalco. Plannen met steenslag in het Maripaston gebied zijn onhold gezet voor onfrisse praktijken. De directeur van Grassalco, Wensley Rozenhout heeft een cruiser ingezet zonder over de juiste documenten te beschikken. De directeur heeft ook een eigen securitybedrijf opgezet.

Bij de behandeling van de begroting 2021 en het Herstelplan zegt Kensenhuis dat de directeur een eigen securitybedrijf heeft opgezet, die  grote bedragen ontvangt van Grassalco. “Openstaande rekeningen worden niet betaald, maar er worden wel donaties gegeven,” volgens Kensenhuis. Hij vraagt de minister om duidelijkheid hierover. Verder vraagt hij de minister  als er 45 tot 60 mensen zijn aangetrokken in het bedrijf, wat zij verdienen en als zij uitbetaald worden in SRD of vreemde valuta. Kensenhuis vraagt zich af hoe het aantrekken van nieuw personeel rijmt met bezuiniging. Verder wil Kensenhuis weten wat de schuldpositie is van Grassalco en hoe de regering van plan is om het bedrijf winstgevend te maken.

De parlementariër zegt dat de directeur niet in staat is orde op zaken te stellen bij Grassalco. Er zijn sterk teruggevallen inkomsten, die staan tegenover enorme uitgaven. De stijgende salarissen zetten het budget van het bedrijf onder druk. Family en friends worden binnengehaald in het bedrijf volgens Kensenhuis.

De directie heeft in een memo aan het personeel laten weten, dat medewerkers voor de maand juni  een eenmalige incentive krijgen van SRD 500,- als koopkrachtversterking. Het is belastingvrij en voorloper van een looncorrectie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKensenhuis ziet misstanden in Grassalco