Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Kenrich Cairo nieuwe president-commissaris bij nationale zender STVS

Geplaatst

op

Image Asset

Kenrich Cairo is benoemd tot de de nieuwe president-commissaris bij de nationale zender STVS. In het dagelijks leven is Cairo programma-/ filmmaker. Hij is voorgedragen door de Abop. Ook de posten van directeur van de STVS en het hoofd van de nieuwsdienst zullen worden ingevuld door de Abop.

In de raad nemen verder zitting: Lloyd Djendje, Sandro Alberga, Partap Bissumbhar en Glen Truideman. Binnenkort wordt ook bij de SRS een nieuwe raad benoemd. De president- commissaris zal daar ook worden ingevuld door de Abop, hoewel de directeur door de VHP zal worden ingevuld. De benoeming van de raden is per 1 september 2020 gestart.

-Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Basitongo
donderdag 24 september 2020 16:27

Succes mi Mati .. maakt er een feest van

puma
donderdag 24 september 2020 23:33

Steeds een Aboper of VHPer?
Geen enkele NPSer?

Het lijkt niet alleen om de functie maar vooral om het bijbehorend grote salaris te gaan. Kenrich Cairo?
Nooit van gehoord. Hoop voor de kijkers dat hij verstand heeft van het besturen van dit tv station.

Gujaba
donderdag 24 september 2020 23:44

@Basitongo
Een feest van maken ?
Hoe dan? Het geld is al door feestbeesten Bouterse, Adhin, Hoefdraad en de NDP assimas weggeroofd.

Alle posten waar Aboppers directeur zijn kunnen niet meer leeggeroofd worden.
Dat wordt een sosobille feest.

Flamingo
vrijdag 25 september 2020 04:16

Suriname gaat het niet om opleiding. Gaat om Mati. Vrienden. En goed misschien heeft deze meneer gestudeerd dan is het hem gegund. Maar zo krijgen anderen die gestudeerd heb en geen kans. Dit noemt men vriend Mati.. je moet mensen kennen om ergens te komen dan al studeer je voor Jan lul politiek bepaald.

Janet
donderdag 8 oktober 2020 00:44

president commissaris wat een titel. Prachtig dat Suriname de beste mensen naar voren schuiftAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen