zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
3
(2)

Kenny B toont solidariteit met inheemse gemeenschap tijdens bezoek Wit Santi

lees ook ...

President Santokhi receives letters of credence from the Dut...

On Wednesday, Chan Santokhi, the president, 0received a letter of introduction from the new Dutch ambassador, Walter Oostelbos. Due to his prior employment in 2018 as the deputy Chef de Poste for more...

De bekende artiest Kenneth Bron, beter bekend als Kenny B, blijft zijn steun betuigen aan de inheemse bevolking in hun strijd voor wettelijke erkenning van collectieve grondenrechten. Dit heeft hij opnieuw laten zien tijdens een bezoek aan het inheemse dorp Wit Santi in Para. Kenny B verklaarde: “We moeten niet naar de meerderheid kijken, maar naar gerechtigheid voor de inheemse bevolking.”

Hij benadrukte hiermee dat hoewel de inheemse volken een minderheid vormen ten opzichte van andere groepen in de samenleving, zij als oorspronkelijke bewoners volledig recht hebben op hun grond. De artiest is van mening dat het recht moet zegevieren voor de inheemse volken. “Dit land wordt geclaimd door veel mensen, maar ik besef dat dit land toebehoort aan de inheemse bevolking. Iedereen die hier kwam, heeft de inheemse bevolking aangetroffen en het zou verkeerd zijn om hen te vergeten,” zei hij.

Tijdens zijn bezoek werd Kenny B vergezeld door collega-artiest Niels Destadbader uit België. Samen met kinderen en andere dorpsbewoners namen ze een deel van de videoclip op voor het recent uitgebrachte lied “Liefs voor later”. In een ontspannen en vrolijke sfeer hebben de twee artiesten een verbinding gemaakt met een deel van de inheemse gemeenschap via hun nieuwste nummer.

De muziekvideo bevat ook een fragment met voormalig Suripop-artiest Ruben Swedo, die ook afkomstig is uit Wit Santi. Swedo vertolkte tijdens de Suripop-show van 1994 het bekende lied “Ala ten nanga yu”. Hij zong dit lied met zijn gitaar, terwijl Kenny B, Niels en de aanwezigen spontaan meezongen.

Deze activiteit was met name bedoeld ter motivatie van de jongeren en gaf ook een positieve impuls aan de aanwezigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKenny B toont solidariteit met inheemse gemeenschap tijdens bezoek Wit Santi