maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Kenny B Foundation zorgt voor muziekeducatie Surinaams binnenland

lees ook ...

Santhoki rondgeleid in ‘Forbidden City’

De Surinaamse president mocht op 13 april 2024 naar de historische binnenstad van Beijing. Hij werd rondgeleid in de zogeheten ‘Forbidden City’ als onderdeel van het staatsbezoek aan China. Een iconis...

De Kenny B Foundation zal in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) muziekeducatie aanbieden in de verre districten en het binnenland. Onderwijsminister Marie Levens heeft in de Raad van Ministers (RvM) gezegd dat door het ontwikkelen van bladmuziek en zang er wordt bijgedragen aan de creatieve ontwikkeling, motoriek en sociale ontwikkeling van het kind.

Het project kan volgens de minister worden gezien als een twinning project. De Kenny B Foundation zal zorgen voor de deskundige muziekleraren uit Nederland en het Directoraat Cultuur van het ministerie faciliteert door het beschikbaar stellen van de financiële middelen om dit project te kunnen uitvoeren, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Verder heeft de onderwijsminister goedkeuring van de Raad gevraagd voor de beschikbaarstelling van financiële middelen ten behoeve van het project voor cultuurintegratie in de samenleving. In het kader van dit project is in 2021 het maandblad Wi Na Wan tot stand gekomen en is dit een succes gebleken.

Voor de voortgang van dit project zal het Directoraat Cultuur de samenwerking met de consultant voortzetten. Het is de bedoeling dat het Wi Na Wan via diverse mediaproducties de samenleving bereikt.

Voor beide projecten heeft de RvM, onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk, goedgekeurd dat bijkans een bedrag van SRD 700.000 ter beschikking is gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKenny B Foundation zorgt voor muziekeducatie Surinaams binnenland