donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(2)

Kennisniveau hiv en aids van vrouwen is niet van invloed op levensstijl

lees ook ...

Wangedrag Imeao-4-studenten afgekeurd door Onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) keurt het immoreel en wangedrag van Imeao-4-studenten af. Dit zou zijn gebeurd op 24 november tijdens een schoolfuif. De studenten hebben z...

Florence Kartoredjo-Bogor is tot de conclusie gekomen dat kennisniveau over hiv en aids geen invloed heeft op risicovolle gedrag van vrouwen in een duurzame relatie. Vrijdag behaalde zij haar mastertitel aan de institute for Graduate Studies and Research, studierichting Research Methods.

“Iets anders dat wel speelt is opleidingsniveau. Hoe hoger een vrouw is opgeleid, hoe minder zij geneigd is een risicovolle seksuele levensstijl op na te houden”, zegt zij.

Kartoredjo-Bogor heeft gebruik gemaakt van de data van 5.042 vrouwen en 1.627 mannen in een duurzame relatie in het Multiple Indicator Cluster Surveyonderzoek van 2018. Verder deed zij diepte-interviews met tien vrouwen.  Deze groep was te klein om een conclusie over condoomgebruik te trekken. Duidelijk kwam wel naar voren, dat vrouwen geen condoom gebruiken, als de partner dat afkeurt.

Socioloog Julia Terborg, voegde eraan toe dat het niet vreemd is dat kennisniveau geen invloed heeft op het gedrag van vrouwen.  “Overal, ook bij andere ziektebeelden, zien wij dat kennis alleen niet genoeg is om te leiden tot gedragsverandering” zegt Terborg, de  externe begeleider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKennisniveau hiv en aids van vrouwen is niet van invloed op levensstijl